kertépítés csináld magad kertépítés – művezetéssel csapatépítő kertépítés gondozás - fenntartás  


   

A tervezés: Az Idea elkészül
A kertépítés: Szülés/Születés
A kertgondozás: Nevelés

A jó terv még csak elméleti alap. A kertépítés során alakul ki kert/park struktúrája szerkezete. Ne feledjük azonban: élő, folyton változó építőkövei vannak Kert nevű építményünknek. Folyton nőnek, alakulnak változnak. Ezért mire egy kert igazán szép lesz sok időre, évekre és gondos fenntartó kezek munkájára van szükség.

Más kollégák tervei mellett, leginkább saját terveinket szeretjük megépíteni. A tervezési folyamat végére kialakult bizalom jó alap mindkét fél számára a kertépítés megkezdéséhez, a „szülés levezetéséhez”, arról nem is beszélve, hogy a Koncepció és a terv teljes ismerete mekkora biztonságot ad a kivitelezéskor. Persze nagy öröm az is , mikor a papíron létező tér megelevenedik, a megálmodott formák kialakulnak, elkezdenek együtt élni, egy lénnyé kovácsolódni és a kívánt „üzenetet” sugározni.

Kertjeinket gépi és kézimunka vegyes felhasználásával építjük, a MAKEOSZ standardjainak alapján, a mérvadó iparági garanciákkal.

Terep és földmunkák:
mérettől függően kézi és gépi erővel. Figyelünk arra, hogy a lehető legkevésbé vágjunk bele és alakítsuk át a területet, megtartva a geoszisztéma legfőbb jellegzetességeit.

Zöldfelületek:
A koros fa ültetéstől , a gyepesítésen át virágzó rétek telepítéséig, dézsás növények ültetéséig teljes palettán mozgunk. A talajelőkészítéstől, a beszerzésen át a telepítésig.

Kertműhely - KertépítésKertműhely - KertépítésKertműhely - KertépítésKertműhely - Kertépítés

Öntözőrendszerek:
Megbízható csúcsmárkákkal dolgozunk (Toro/Hunter), sokéves tapasztalattal.Üzemeltethetünk hálózatról, kútról, ciszternáról, megoldjuk. Öntözünk cserepes edényt , koros fát, cserjét virágágyat, zöldtetőt. Mindet, ahogy kell és pont csak annyit, amennyit kell.

Vizes architektúrák:
Kedvenceink. A víz nélküli kert kevésbé él. Csobogó, díszkút, vízesés, dísztó, száraz patak, pancsoló medence, bioÚszótó, vegyszermentes medence vagy csak egy izgalmas kerti zuhanyzó? Mindet ajánljuk, mert szeretjük.

Kerti építmények, burkolatok:
Minden kertben vannak építmények. Egy gyerekjátszó, egy pavilon, szalonnasütő-bográcsoló, esetleg egész pergola rendszer vagy kerti szerszámos. Növényrácsok kerítések , utak tipegők , garázsbeállók, burkolatok. Teljesen természetes , hogy ezeket is megunk építjük. Saját brigádunk, vagy szakértő specialista barátaink. Az építési „hulladék” kreatív újra felhasználása más Újra Hasznos Holmikkal (felbontott régi burkolatok, gerendák, kerti antikok, „kütyük” stb.) pedig kedves szakterületünk, mellyel plussz bájt és időtlenséget tudunk a kertbe vinni.

Mind klasszikus, mind modern anyagokkal szeretünk dolgozni. Míves egyedi speciális munkához kipróbált mesteremberek várják hívásunkat.
Másik kedves területünk a zöldépítmények. Itt NÖVÉNYEKBŐL építjük építményeinket: pl.: pergola, melynek oszlopai a törzsek, árnyékolók a lombos koronák.

Számtalan dolgot írhatnánk még, ha engedné a tárhely, de sebaj „élőben” úgyis jobbak vagyunk.

Szeretne szép kertet?
Szívvel – lélekkel épültet?
Hívjon, Írjon, állunk rendelkezésére !

Kertműhely - KertépítésKertműhely - KertépítésKertműhely - KertépítésKertműhely - Kertépítés