A kerttervezés lény(eg)e Mai Magyar Kert Koncepció (MMKK)® Mit Tervezünk Környezettudatos tervezés CGI – cégeknek  


   

részlet

„CSEMETE KERTMŰHELY
Somorjai-Tamássy Zsolt
2005. JANUÁR – 2008. JANUÁR

A „MAI MAGYAR KERT KONCEPCIÓ” nem más mint gondolatok és leginkább iránymutatók gyűjteménye, mely hozzásegít olyan kertek kialakításához , ahol a KERTTULAJDONOS (és minden ott lakó), attól érzi jól magát, hogy KERTJE (növényei, épített terei, építményei, bútorzata stb) minden eleme harmóniát sugároz fizikálisan és mentálisan is. A magyar táj és az adekvát magyar történelem és jelen, az ott található építészeti objektumok stílusa, anyaghasználata és Megrendelő egyéni „belső tája”, „történelme”, filozófiája és „belső építészete” kerül itt összehangolásra. Azaz a MMK minden irányba hiteles kert. Nem a külső bámészkodóknak, hangosan hozzászólóknak, magazinoknak, csakis Önnek készül.

Ebben a felfogásban a kert:
Olyan téralakítás mely természeti és filozófiai környezetbe helyezett, egyéni (megrendelői) ízlést és igényt kielégítő harmónikus tér (élhető magán paradicsom) érzetét hozza létre a „ház” körül, úgy, hogy az ott élők (emberek, növények és állatok, stb.) egyszerűen csak jól érzik ott magukat.
Minthogy kertépítéssel a mai kor embere a természetbe (szellemibb síkba) való erős (sokszor tudatalatti) visszavágyódását oldja, leginkább valamilyen konkrét természeti példa a MMKK modellje az egyes kertrészek megtervezésénél és építésénél.”

A „MAI MAGYAR KERT KONCEPCIÓ” aktuális vázlatát innen letöltheti Acrobat PDF formátumban. (500 kb)